ANDNING. Linda Myrberg, SPAkonsult och holistisk hälsoexpert bjöd in till en eftermiddag i andningens tecken i torsdags. Experten på plats var Dominique Lonchant och han guidade klassen i en dryg timme, där övningarna ofta gicks igenom en och en – för att kunna anpassa. Personligen är jag väldigt intresserad av vad andning kan göra för vårt välbefinnande – särskilt när det gäller tillstånd som ångest och stress. Då jag själv är i ett tillstånd där lungorna kläms ihop en aning (understatement) fick jag en fin upplevelse av övningen Fisken, som även kallas Sapurna Matsyasana:

Sit with the legs extended, then relax back onto the
elbows letting the head dangle back between the
shoulders. Breathe deeply 3 to 6 times in this
position, forcing the air into the intra-costal area.

Jag hade en stöttande kudde längs hela ryggen, för att kunna utföra övningen – och det var verkligen en andningsupplevelse. Så tack för det!

Linda och Dominique gör olika events tillsammans. Ofta som ett heldagsevent med Saunachill & Yoga. Linda är en hälsoentreprenör ut i fingerspetsarna, och hennes senaste projekt är produkter i serien Nordic Superfood. Kika in på hennes blogg för mer info!

Tack SkönPuls-Vevve för att du drog med mig!

Dominique Lonchant

Bild från Linda Myrberg