LIFE DESIGN. Trots stora förändringar i livet, har jag haft tiden att tänka en hel del. Ett begrepp som jag funderat över den senaste tiden är “life design”. Rätt många av oss har möjligheten att designa våra liv – i stort och smått. Det fina med Life Design är just det: det behöver inte vara stort alla gånger. Och samtidigt kan den lilla designförändringen göra stora saker i just ditt liv. Den tanken tycker jag mycket om. Ska också passa på att erkänna att de gångna dagarna varit tuffa, på flera sätt. Det som fick mig på bättre humör var bland annat detta inlägg, som Sara “Träningsglädje” skrivit. Just så vill jag hantera vissa delar av livet. Så jag försöker. Sen fann jag också till Kristina Anderssons blogg, som skrivit inlägget: Den eviga jakten på…?

Och jag kan bara hålla med – låt oss vila vid strandkanten NU! Det om något är väl life design deluxe?

Designa livet är en resa som säkerligen kan hålla på lika länge som livet självt. Det du vill idag, kanske ser annorlunda ut om ett år eller så. Det är roligt, och läskigt, med förändringar. Om du styr över dem, kanske det blir lättare. Vad skulle du vilja addera/ta bort? Här är mina önskningar:

ADDERA

> Mer rörelse – självklart. Jag tycker det ger min hjärna så otroligt mycket. Må-bra-känslor rätt och slätt. Därför ser jag fram emot lördagens MammaPower.

> Mer laga mat. Det har blivit stressigt på sistone och orken har trutit. Men nu drömmer jag så smått om matlagning igen.

> Mer vila. Det är ju det den här bloggen handlar om. Jag har mediterat nästan varje dag sen i mitten av mars och det vill jag fortsätta med.

> Mer dokumentärer. SVTPlay appen har blivit min grej. Har kollat på en dokumentär om Edward Snowden och en om mormoner. Dokumentärer kan verkligen få min uppmärksamhet till fullo ifall ämnet är spännande!

SUBTRAHERA

> Dåligt samvete. Jag vete sjutton vad det handlar om, men har översköljts av en massa dåligt samvete på sistone. Obefogat tänker jag. Men rationalitet råder ej över känslor. Så jag behöver ändra känslan!

> Stress. Ni skulle sett mig med deklarationen igår. Nu är den klar, men det fanns moments of total stress. Hur bra är det? Inte alls!

> Trötthet. Den tar man ju inte bort så där på en handvändning. Men jag får väl addera sömn och vila dårå.

 

Blev glad över att få vara Livskicks bloggfavorit – här svarar jag på några frågor som Liselotte Howard ställde till mig.