Utveckling. Personlig. Jag är ett stort fan av att lära mig saker – både vad gäller den själsliga biten, men även den professionella. Nya grejer är grejen. Samtidigt vill jag att det ska få sjunka in. Få ta tid. Marinera sig. Växa. Jag funderar ofta på vilka böcker jag vill läsa, eller om det är någon kurs som känns extra spännande. Det finns så mycket och det kan vara svårt att välja, helt klart. Här kommer tio saker på min lista som tangerar personlig utveckling.

10 grejer – personlig utveckling

Nummer 1. Jag vill kunna meditera utan hjälp – det vill säga utan appar eller andra redskap. Sitta på pendeln, rakt upp och ner, och meditera. Närsomhelst, varsomhelst. Kurs?

Nummer 2. Vara skärmfri. Alltså onödig skärmtid: bort! Det finns ju massa fördelar med skärmtid också, som bland annat Maria Wetterstrand skriver om i tidningen Syre.

Nummer 3. Kunna göra nödvändiga omkodningar på min blogg när det behövs. Inte konstigt att jag blev lite kär i Teknifiks blogg (lästips!).

personlig utveckling 2Nummer 4. Baka och laga mat på nya sätt. Jag behöver helt enkelt inspiration. Jag blir så glad när jag tittar på Sveriges Mästerkock, och samtidigt: avundsjuk. Jag vill också briljera i köket! Jag tror matlagning gör något med en (titta bara på deltagarna, jag hejar på Daniel Lakatosz).

Nummer 5. Lugnare och tryggare. Jobbar ju stenhårt på det, på olika vis. Och när jag väl når trygghetens underbara land, då trivs jag. Alltså, jobbmässigt är jag lugnet själv, men det är på det privata planet så att säga.

Nummer 6. Ledarskap, hälsa på jobbet och konsultskap. Här är det mer långsiktigt. Men jag skulle gärna jobba som rådgivare på dessa områden. Jag har utbildningen, men jag behöver stampa på vägen lite mer, och fundera på vilken inriktning jag ska ha. Vi pratar om typ tio år. Så. Var jag får inspirationen ifrån? Health for Wealth så klart!

personlig utveckling 3Nummer 7. Fotografera mer. Det har hamnat i skymundan då jag skriver mycket just nu. Men saknar kameran. Det gör jag.

Nummer 8. Skrivkurs. Ja men det ligger alltid högt uppe på listan. Det är personlig utveckling deluxe enligt mig, att stöpa om, addera, förfina sitt hantverk. Jag vet att Maja-Stina Skarstedt går kurs just nu och ska förstås höra mig för hur det är. Jag kan bli glad bara någon berättar om hur skrivandet utvecklas. Sånt gör mig dunderinspirerad.

Nummer 9. Den där podden. Jag har en idé. Den har jag haft i tre veckor ungefär. Har skissat i huvudet. Och hoppas att jag i höst gör verklighet av den (om du som vet allt om poddar vill bolla med mig – maila mig gärna!). Den kommer ge mig otroligt mycket, det vet jag redan nu. Let it ske!

Nummer 10. Utflykter. Alltså, se något nytt. Jag och Lilleman kan Haninge nu, vi har promenerat i drygt ett år tillsammans, varje dag. Kanske åka iväg med bussen nånstans. Funderar på det, för jag vill se nåt kul!

 

Vad vill du bli bättre på?