När viljan är större än orken, vad händer då? Vi vill en massa saker, vi får inspiration dagligen: på recept, på träningsformer, på inredning, på arbetstillfällen, på människor, på livsstilar, på allt mellan himmel och jord.

Det farliga blir när signalerna inte kommer fram. När din vila och ditt lugn inte får ta plats. För viljans kraft är stark. Normerna som vi blir presenterade inför: de är också starka. Jämförelser, kanske en av vår tids största bovar, är lätta att ta till när orken tryter. Vad gör hon för att ha det så fint hemma? Hur är deras middagar? Varför har inte jag det så?

Temat liknar lite det inlägg som jag skrev Jag vill ha ut det mesta av livet (eller?). Men som jag läste igår i ett inlägg, så är det lättare att tänka på ett visst sätt, men mycket svårare att faktiskt göra det.

Jag tror så här: att göra några få saker, men med en riktig närvaro, är tusen gånger bättre än att maxa.

 

Björkar i Tyresta Nationalpark
Dagliga björkar. Favoritträdet.

 

Tyckte du det här var spännande? Läs även dessa inlägg som inspiration (båda är med på utmaningen #bravalnyavanor)

el:sklingen
skönpuls