Jag har ju hittat tillbaka till gymmet – från att hela tiden ha sprungit på klasser, håller jag mig nu till uppvärmning på crosstrainer, och sedan kör jag mina egna styrkeprogram. Jag blandar både maskiner och fria vikter. Fokus just nu är core och rygg, men givetvis tränar jag hela kroppen. Jag kände att jag behövde ha ett specifikt mål och som jag skrev i min nystart för mars: hållning. Hållning. Och åter hållning.

Men var kan man hämta sin inspiration om man ska träna styrka i gymmet (eller hemma)? Jag har några få kunskaper som jag använder mig av. Och sen hittar jag övningar på andra sätt. Här är några tips – både vad du kan göra själv, och var du kan få hjälp!

Instagram: senast hittade jag ett videoinlägg på tre övningar som stärker hållningen. Jag modifierade dem lite, och körde sen på gymmet. Sedan tidigare har även Betty från The B-room lagt upp kettle bell-pass, som jag enkelt har kunnat genomföra hemma (krävde dock lite vana – teknik i fokus)

Pto – en digital PT-tjänst där du kan hitta din personliga tränare, och via en app och konsultation få precis det program du behöver. Kolla in Jenny Sunding, Magdalena Bibik och Betty Wassenius bland andra!

Facebook: skicka ut en fråga – och du får svar. Många är frikostiga med att dela med sig av tips och youtubeklipp. Minns själv när Pernille gav mig råd för just hållningen. Mycket uppskattat!

 

pto: Personlig träning online
Personlig träning online – pto

Skärmdump från pto:s hemsida