På vägen till vila, råkar jag gå förbi tvättmaskinen, sätter på den tvätt och tänker: det är väl lika bra. Sladdar förbi köket och ser att några tallrikar och koppar behöver ställas in i diskmaskinen. Också lika bra. Det snurrar i huvudet. Ska jag ta tag i bokföringen kanske. Eller vänta. Jag ska ju vila. Lägger mig på soffan och slår på en ”no-brainer” kanal. Ett program med Tabatha, som styr upp slarviga företag. Perfekt. Samtidigt, där i vilan, pillar jag lite extra på mobilen. Det är ju så kul att få mail. Det är lika bra. Pulsen är hög, trots att jag ligger still. Det är stökigt uppe i pallet. Jag behöver vila, och inbillar mig själv att det är precis vad jag gör. Lagom tills tvättmaskinen gått klart.

Nej, jag har ingen aning om hur man vilar. Men ibland så händer det på riktigt. Som idag: låg och kollade ut på trädet utanför fönstret. Såg hur det svajade i vinden. Svarta grenar mot en grå himmel. Fram och tillbaka. Meditativt för en stressad hjärna. Andningen gick ner. Så. Jag fixar det. Men vad svårt det kan vara.

Ge mig gärna dina hetaste vila-tips!

ankare vid vatten
Vila – ankaren i livet