Totaltrist med press och stress. “Jag hinner inte”. Vårt tids mantra. Ett av mina egna frekvent använda. Mer av livet, mer av tid!

Välja. Ett annat mantra som jag börjat gilla sedan något år tillbaka. Och som jag har tjatat om i tid och otid. Varför välja: för att tiden kommer aldrig att ökas på, det kommer inte finnas mer av den. Självklart, men kanske svårt att förstå i verkligheten, där smarta appar, kalendrar och annat manar oss till att vara effektiva.

Jag vet inte om jag alltid vill vara effektiv. På jobbet, ja. Men sen då? Det är svårt att njuta när nästa händelse i livet börjar utan att man själv är redo.  Jag vill liksom att njutningen ska vara lite seg, lite långlivad.

Tänk om det är så att vi faktiskt hinner. Tänk om vi kan skaffa oss ett sätt där njutning får vara långvarig, där stress inte är välkommen. Där det finns tid för just det du vill. Jag tycker i alla fall att det är något att sträva efter. Och en första nyckel kan vara att välja. Eller ja: välja bort.

 

Dagg på gräs
Dagg. Bara en sån sak.
Blommor
Fota. Något jag gärna väljer