#Innehåller reklam för min bok Klimatglädje#

Jag ska strax iväg till en poddinspelning och har gjort några stökiga anteckningar på en papperslapp. Det regnar ute och magen kurrar lite med siktet inställt på den där purjolökssoppan som maken slängt ihop. Det känns lite nervöst (podd!), det var ett bra tag sen jag pratade Klimatglädje. Men också tacksamhet: tänk att boken fortfarande läses och att den är aktuell! Förutom att prata klimat vill jag också röra på mig idag. Promenad plus lite nerver är en bra kombo.

Veckans intention i övrigt är att ta mig till biblioteket och låna lite böcker till lilleman. Han har börjat läsa lite smått, enklare ord, och det känns roligt att det sker utveckling. Ingen press utan mer uppmuntran. Sen vill jag låna en bok till mig själv också, har fastnat lite för självbiografier.

Skriver på ett föreläsningsmaterial som jag hoppas kunna presentera för er snart (tålamod!), det handlar om personlig hållbarhet utifrån tre perspektiv. Det känns meningsfullt och viktigt att prata om just det: hur ska vi hålla ett helt liv? Jag kan avslöja att ett perspektiv handlar om kroppen. Den där som vi mäter och väger, istället för att tacka den för allt den gör för oss. Om du har någon frågeställning du vill att jag tar upp på temat personlig hållbarhet – släng in den i kommentarerna till det här inlägget.

Här kan du läsa om mitt ord för februari

Annars då? Jag försöker hitta meningsfullhet i vardagen, små pärlor av lättnad är jag på jakt efter. Vi hade ett tufft beslut i veckan här hemma i familjen som sög musten är mig lite, jag har varit ledsen och bekymrad. Hunnit ångra mig för att sedan förstå varför vi gör som vi gör. Just beslut är en lite svårare nöt att knäcka för min hjärna, jag får vara lite snäll mot mig själv där. Igår lyssnade jag på en live meditation (appen Insight timer) och det hjälpte lite grann, att stanna upp och känna efter.

Så. Nu dags att packa ihop mig inför bussresa ut till Nacka. Jag har en direktbuss, 840, som går hela vägen fram!

Du hittar Klimatglädje för köp här

Klimatpärla #1

Jag läser om fyra grundskolor i Lund som ändrade menyn till förmån för klimatet. Mer om det här.

Jag tänker att jag då och då, eller så ofta det går, kommer lägga in en klimatpärla eller två i mina blogginlägg. Det här är den första 🙂 Det ska vara relaterat till klimatet och en länk till fortsatt läsning. Jag tänker att vi behöver lite klimathopp!