Mobilen får ligga och puttra för sig själv allt oftare. Pennan har tagit sin rättmätiga plats. Likaså känslan av att min integritet och mitt liv inte ska styras av andras idéer och hittepåvärldar. Så här sitter jag. Med First Aid Kit i lurarna blir ju livet lättare. Eller tyngre, lite beroende på låt.

När jag behöver vila, måste jag ofta motivera mig själv. Helknasigt, men vila är liksom inte naturligt. Det är ett tillstånd som vi eventuellt kan tänka oss. Om vi inte har för mycket att göra vill säga. Vila är lite second choice. Eller tenth.

Här är mina tre bästa svepskäl till att vila

1. Research. Det är enkelt att genomföra – finta dig själv och hitta den nördigaste tv-serien och ägna 30 minuter åt lite no-braining. Om nån frågar: säg att du gör research. Om den där “någon” är du själv: du gör research. Du testar nämligen att vila.

2. Trendy. Det är trendigt att vila, vara slow och att ta hand om sig. Haka på trenden du med! Du behöver inte tugga raw food sallader, du kan istället göra den enkla varianten: vila. Stirra ut genom ett fönster och fokusera på andningen i tio minuter. Ett tu tre och du är trendigast i stan. Bara en sån sak.

3. Boosta och bli kvarterets bästa problem solver. Det här är ett alldeles utmärkt skäl egentligen, svepskäl eller inte. För du ser: i vilan händer det andra saker. Som att du helt plötsligt ser saker klarare när det gäller saker hemma eller på jobbet. Att vila är en investering. I framtiden. Peace of cake.

 

Utsikt La Gomera
Vila i dess rätta bemärkelse. Att fundera över.