På helt ovetenskapliga grunder kan jag konstatera: jag blir smartare av att vila. Hur då? En sak är att jag tänker betydligt klarare och tar på så vis bättre beslut. En annan är att det skapas plats däruppe, i pallet. Plats åt bra saker.

Hur gör jag då?

1. Planerar inte mycket alls men har fokus på: vila, mat och sömn. Det blir att jag äter bra, läser drösvis med böcker och lyssnar på sommarprat. Och sover en sisådär 12 timmar om natten.

2. Mediterar. Har hittat en app som heter Headspace. Man får testa gratis i tio dagar, ett program som heter take ten. Man mediterar 10 min om dagen i 10 dagar. Jag har gjort hälften. Det är Johanna Båth som tipsat mig om denna tjänst, kolla in healthoholic.se.

3. Offline. Hänger mindre och mindre på nätet. Till förmån för annat. Just nu vill jag ha det så.

 

Hur vilar du?

 

Strand Jastarnia